Campusrestaurangerna på Nordrest hyllar skördeveckan 

Dela:

Vi på Nordrest brinner för att skapa schysstare måltidsupplevelser som inte bara kittlar smaklökarna utan även lämnar ett positivt avtryck på vår planet. Som en av de stora spelarna i restaurangbranschen har vi ett stort ansvar att minska vår miljöpåverkan och fungera som en förebild för ett hållbart arbetssätt. Samtidigt värderar vi också fördelarna som kommer med att hylla den lokala skörden. I år har våra kockar från campusrestaurangerna i Göteborg, Örebro, Södertörn, Växjö och Eskilstuna gått ett steg längre genom att skapa fem otroligt goda och populära vegetariska rätter som hyllar den lokala skörden och samtidigt understryker vårt åtagande för att skapa en mer hållbar framtid.   

Vår strävan efter hållbarhet börjar med att vi noga följer alla miljörelaterade lagar och avtal. Vi är inte bara en restaurangkoncern, vi är en kraft för miljövänliga förändringar. Genom att uppfylla de högsta kraven enligt ISO 9001 och ISO 14001 certifieringar, ser vi till att vårt arbete med hållbarhet är inte bara ord utan även handling.  

Vi hyllar skördeveckan 

Skördeveckan är en rolig och inspirerande tid på året för oss. Det är en unik möjlighet att lyfta fram vårt engagemang för lokal skörd och hållbarhet. Vi ser den som en chans att påminna alla om vikten av att använda säsongens bästa råvaror och samtidigt minska transportavstånden för de råvarorna vi köper in. 

Därför är det inte bara tillfälligt att vi noga väljer våra lokala leverantörer som är i linje med våra miljökrav. Genom att göra detta stödjer vi våra lokala bönder och producenter och minskar samtidigt vår klimatpåverkan genom att minska behovet av långa transportsträckor. Det är vårt sätt att säkerställa att vi kan erbjuda de bästa råvarorna i våra rätter. 

Säsongsmat och minskat matsvinn  

Under Skördeveckan lägger vi extra tonvikt på att använda säsongsbaserade produkter. Våra vegetariska rätter är fullspäckade med säsongens läckerheter, som rotfrukter, svamp och grönsaker. Vi är otroligt stolta över att våra måltider består till stor del av lokala råvaror. Det är ett sätt för oss att sätta smak och kvalitet i första hand, samtidigt som vi minimerar vår klimatpåverkan. Vi lägger även stor vikt vid att använda hela råvaran och minska matsvinnet. Det är en central del av vårt hållbarhetsarbete, och genom att utnyttja alla delar av grönsaker och kött, inte bara minskar vi avfallet utan sparar även värdefulla resurser.  

Förändring i Buffékoncept  

Allé Elva på Södertörn har vi också genomfört en spännande förändring buffékonceptet. I stället för självservering får studenterna nu plocka mat efter vikt. Resultatet har varit imponerande – på bara några veckor har vi minskat matsvinnet från 10 kg per dag till 4 kg. Det är ett konkret exempel på hur små förändringar kan ha en stor påverkan. Kom och fira skördeveckan med oss och ta tillfället i akt att fira hållbarhet och lokal produktion. Genom att använda lokala råvaror, minska matsvinnet och skapa medvetenhet kan vi göra en positiv inverkan på miljön och samtidigt erbjuda riktigt schyssta måltidsupplevelser. 

Dela artikel:

Skicka feedback

Här kan ni skicka feedback kring er restaurangupplevelse, ris som ros! Vårt mål varje dag är att erbjuda dig en schysst måltidsupplevelse!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Kontakta oss

Delaktighet, öppenhet och transparens är frågor som ligger oss varmt om hjärtat. Särskilt när det gäller hållbarhet. Hör gärna av er med synpunkter och åsikter kring hur vi kan bli ännu bättre i vårt hållbarhetsarbete.

Beställ cateringmeny

Beställ catering till din verksamhet genom att fylla i uppgifterna i formuläret nedan.