10-årsjubileum för Pocket in the Park

Dela:

Pocket in the Park firar 10 år av gemenskap och en schysstare måltidsupplevelse  

I restaurangvärlden är det inte bara maten som står i fokus, utan även de eldsjälar som står bakom den. Tony, en erfaren restaurangchef med en resa som sträcker sig över årtionden, delar med sig av sin berättelse från restaurang Pocket in the Park, som i år firar tio år av framgång och stark gemenskap. 

En oväntad väg in i branschen  
”Jag halkade in i branschen av en slump”, berättar Tony när vi frågar om hans resa till restauranglivet. Det var på 90-talet, under ett festvåningsarrangemang på Grand Hotel i Borås, som han först steg in i den värld som skulle komma att forma hans framtid. Från den dagen har han aldrig tittat bakåt med åtta år till sjöss runt om i världen och en mängd av roller inom restauranglivet. Servis, bartender, hovmästare, restaurangchef – Tony har gjort allt. Det var gemenskapen med kollegorna och passionen för mat och fina upplevelser som höll honom fast i branschen genom åren.  

Starka relationer  
När vi frågar Tony om det mest speciella ögonblicket på Pocket, ler han brett och berättar om den dagen han tog över som Enhetschef. ”Det var då jag insåg vilka fantastiska medarbetare jag fick på köpet”, säger han stolt. Genom vått och tort har teamet på Pocket stöttat honom till 100% i hans roll som arbetsledare, och det är det fina teamet som gör dagarna på jobbet betydelsefulla.   

Medan många restauranger kämpade under kriser som pandemi och inflation hade Pocket turen att inte förlora många gäster. Istället ökade både gästantalet och omsättningen. Men utmaningen låg istället i att ”räcka till” för både gäster och varandra. Lösningen? Att anställa för att klara den dagliga driften och få en bra balans i arbetet.  

När Tony delar med sig av den starkaste lärdomen, är svaret enkelt: ”Att ensam INTE är stark.” För honom är det gemenskapen och möjligheten att utvecklas i takt med verksamheten som gör Pocket till en så speciell plats att vara på. Den handlar inte bara om att leda, utan också om att växa tillsammans med sitt team.  

Framtidsplaner  
Pocket in the Park har förblivit trogen sin vision genom åren – att leverera hög kvalitet och bästa möjliga service till sina gäster. Med en föränderlig meny som speglar årstiderna och ett ökat fokus på gröna alternativ, håller restaurangen ständigt på att utvecklas. En av gästfavoriterna är t.ex. den uppgraderade Mac’n’cheese med tryffelcrème. Nu ser teamet fram emot att driva samarbetet vidare med en konferensavdelning i närheten och möjligheten till både ombyggnad och utbyggnad av lokalen. För Tony själv ser han sin roll som en spindel i nätet, som håller ihop alla olika bitar när verksamheten växer.  

Avslutningsvis berättar Tony att under jubileumsfirandet förra veckan deltog 1934 lunchgäster. Det var riktigt roligt att se så många nöjda gäster, och dessertbordet blev en positiv överraskning som bidrog till den goda stämningen. De trogna gästerna som varit med sedan starten 2014 uppskattade firandet enormt.  

Efter den hektiska men roliga veckan är Pocket in the Park nu redo att fortsätta sin resa mot framtiden. Med tio år av små stunder bakom sig och en framtid full av möjligheter, är det tydligt att det inte bara handlar om att driva en restaurang – utan om att skapa fina minnen och härliga upplevelser för alla som kliver in genom dörrarna på Pocket in the Park. 

Dela artikel:

Skicka feedback

Här kan ni skicka feedback kring er restaurangupplevelse, ris som ros! Vårt mål varje dag är att erbjuda dig en schysst måltidsupplevelse!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Kontakta oss

Delaktighet, öppenhet och transparens är frågor som ligger oss varmt om hjärtat. Särskilt när det gäller hållbarhet. Hör gärna av er med synpunkter och åsikter kring hur vi kan bli ännu bättre i vårt hållbarhetsarbete.

Beställ cateringmeny

Beställ catering till din verksamhet genom att fylla i uppgifterna i formuläret nedan.