Skolrestauranger Svea Cater

Vi levererar en prisvärd schysstare måltidstidsupplevelse till vår framtida generation.

Schysst hela vägen

Vi jobbar för
framtida generationer

Vi tillhandahåller näringsriktig, smakrik och prisvärd skolmat och skapar goda förutsättningar för att våra elever ska kunna utvecklas och lära i skolan. Genom bra skollunch lägger vi också grunden för sunda och hälsosamma kostvanor hos barn och ungdomar. Sveas kök är kravmärkta enligt nivå 1 och vi arbetar aktivt med att minimera svinn, välja råvaror med mindre klimatpåverkan, minimera transportbehov och med att återvinna och källsortera.

Vår styrka är vårt nära samarbete med skolorna. Vår driftorganisation arbetar ute på våra skolor varje dag. Närheten mellan gäst och ledning skapar en stor flexibilitet och snabbhet i organisationen. Det är vi relativt ensamma om på storhushållsmarknaden.

Vi skräddarsyr en prisvärd & hållbar lunchlösning för just din skola

Vi lagar lunch till både privata och kommunala förskolor, grund- och gymnasieskolor. Vi kan även leverera mat till skolverksamheter utan eget kök. Idag serverar vi mer än 33 000 vällagade skolluncher varje dag.

Vi värnar om våra gästers hälsa

Maten ska vara något att se fram emot! Maten är mycket mer än bara näring. Måltiderna blir ofta dagens höjdpunkter och bygger en trevlig dagsrytm, vi tycker att de sociala och hälsofrämjande funktionerna ska vara i fokus.

Utan kontroll - ingen smak

Vi handlar endast av Nordrest godkända upphandlade leverantörer som genomgått en kvalitetskontroll. Och självklart är vi certifierade enligt ISO 14001 och ISO 9001.

Svea ska vara tillgängliga, sprida glädje och överraska positivt

Vi är måna om att våra medarbetare, kunder och att planeten mår bra – genom att utveckla hållbara relationer, måltider och affärer strävar vi efter att ge Sverige bättre måltidsupplevelser.

Mål med våra måltider

  • Svea har som mål att servera en god och prisvärd upplevelse för sina gäster. I upplevelsen ingår mer än maten. Menypresentation, dofter, måltidsmiljön, renlighet och bemötande är lika viktigt.
  • Menyerna är säsongsanpassade och sätts efter Livsmedelsverkets rekommendationer för bra mat i skolan. Rätterna anpassas också efter elevernas önskemål.
  • Varje dag serveras en vällagad huvudrätt, ett grönt alternativ och ett fräscht utbud av sallad. Vi vill öka andelen vegetabilier i maten både ur hälso- och klimatsynpunkt.

Meny

Vi lagar lunch till både privata och kommunala förskolor och skolor, vi kan även leverera mat till skolverksamheter utan eget kök. Utgångspunkten är precis som på alla restauranger – att laga mat från grunden med bra råvaror.

Sallad

Vi erbjuder fler alternativ för att hitta ett bra utbud för er skola. Fräscha säsongsanpassade bufféer med upp till 18 olika alternativ.

Dryck

Vi serverar alltid måltidsdryck så som mjölk eller vatten.

Catering

Genom oss kan du även beställa catering till fotbollsskolor, konferenser, turneringar eller andra evenemang. Vi löser era behov, kontakta oss för en offert.

Kontaktuppgifter för Svea by Nordrest

Kontakt:

Magnus Lundgren

Säljansvarig Svea by Nordest

magnus.lundgren@nordrest.se

Vid frågor om befintlig skola vänd dig till ert lokala produktionskök.

 

Evenemangsgatan 31, 169 79 Solna

Skicka feedback

Här kan ni skicka feedback kring er restaurangupplevelse, ris som ros! Vårt mål varje dag är att erbjuda dig en schysst måltidsupplevelse!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Kontakta oss

Delaktighet, öppenhet och transparens är frågor som ligger oss varmt om hjärtat. Särskilt när det gäller hållbarhet. Hör gärna av er med synpunkter och åsikter kring hur vi kan bli ännu bättre i vårt hållbarhetsarbete.

Beställ cateringmeny

Beställ catering till din verksamhet genom att fylla i uppgifterna i formuläret nedan.