Nu öppnar Smedens Mathall

Dela:

Tisdag 9 maj öppnar Smedens Mathall i Solna med fyra restauranger som influerats av världens street food. Den nya matdestinationen serverar allt från amerikansk-siciliansk pizza till ramen, bao buns och po’ boy i en industriell lokal.

På Svetsarvägen 9 i Solna Business Park öppnar nu Smedens Mathall upp med fyra nya restaurangkoncept inspirerade av streetfoodkulturen. Italiensk-amerikanska Fugazi serverar pasta, pizzaslices och grab’n go-vänliga italienska subs. Way Cup är ett hållbart café med sallader, smörgåsar och smoothies och en stor förkärlek till vegetariska rätter. Wurst Case Scenario serverar po’ boys och premium hot dogs med toppings. På plats finns även Han Bao – Hon Bao som erbjuder asiatisk gatumat såsom bao buns, nudelrätter och värmande ramensoppor.

– Med Smedens Mathall vill vi fylla en lucka i restaurangutbudet för både företag och privatpersoner i Solna och Sundbyberg. Genom ett brett utbud av högkvalitativ mat och dryck till bra pris i en härlig lokal skapar vi en eventarena likväl en matdestination för hela Stockholm, säger Michael Bühring, VD på Nordrest. Vi vill vara en plats där allt är möjligt, från frukost, luncher och middagar till DJ’s och livemusik, fester och företagsarrangemang.

Smedens Mathall ligger i en industrilokal på 900 kvm med plats för 270 sittande gäster. Fram till juli månad är mathallen öppen mellan 08:00 och 16:00 och torsdagar fram till 20.00. Från och med andra veckan i augusti är restaurangerna även öppna kvällstid på lördagar.

Bakom satsningen står Nordrest som är ett av Sveriges ledande måltidsföretag med drift av restauranger och caféer för privata och kommunala aktörer.

För mer information kontakta:
Michael Bühring, VD Nordrest
Mail: michael@nordrest.se
Mobil: 073-919 57 41

Om Nordrest

Nordrest grundades 2013 av Thomas Dahlstedt och är ett renodlat restaurangföretag med målsättningen att ge Sverige bättre måltidsupplevelser genom intressanta koncept och affärsmodeller. 2023 beräknas Nordrest omsätta ca 1,6 miljarder SEK och har idag ca 1500 medarbetare.

Verksamheten består av restaurang- och cafédrift åt företag, fastighetsägare, sjukhus, skolor, campus och äldreomsorg. Nordrest driver verksamheter åt bla Volvo Cars, SKF, Lidl, SMHI, Region Gävleborg, Västra Götalands Regionen och bla AcadeMedia.

Vidare driver Nordrest och Pontus Group flera restauranger ihop, Pocket Café i DN-skrapan, Tidningshuset by Pontus, Pic Poc på AC Marriott Hotel Stockholm och La Girafe i Stockholm samt två restauranger på SkiStar Lodge i Sälen. 2024 öppnar även La Girafe på Arlanda samt i Uppsala. Under 2023 har Nordrest förvärvat Dinners Restauranger, ett svenskt familjeföretag som driver restauranger längs vägarna på fem orter i Sverige.

Dela artikel:

Skicka feedback

Här kan ni skicka feedback kring er restaurangupplevelse, ris som ros! Vårt mål varje dag är att erbjuda dig en schysst måltidsupplevelse!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Kontakta oss

Delaktighet, öppenhet och transparens är frågor som ligger oss varmt om hjärtat. Särskilt när det gäller hållbarhet. Hör gärna av er med synpunkter och åsikter kring hur vi kan bli ännu bättre i vårt hållbarhetsarbete.

Beställ cateringmeny

Beställ catering till din verksamhet genom att fylla i uppgifterna i formuläret nedan.