Nordrest förvärvar Högskolerestauranger AB

Restaurangkoncernen Nordrest förvärvar restaurang- och cafébolaget Högskolerestauranger AB, med verksamheter på tio orter i Sverige. Målet är höja kundupplevelsen och skapa mervärde genom att utveckla hållbara restaurang- och cafékoncept utifrån studenternas önskemål. Nordrest tar över driften av Högskoleresturanger AB den 28 juni 2019.

Dela:

Högskolerestauranger AB, som Nordrest tar över, är idag ett etablerat och inarbetat varumärke och driver ett fyrtiotal enheter på tio orter i Sverige. Nordrests ambition är att förädla och utveckla utbuden och komplettera med nya starka koncept och varumärken med hållbarhet i fokus. Med förvärvet ökar Nordrest sin omsättning från 500 MSEK (2018) till 800 MSEK.

– Vår affärsidé är att vara ett modernt och renodlat restaurangföretag med fokus på att erbjuda kundanpassade koncept, vilket skiljer oss från konkurrenternas standardiserade lösningar då vi skapar tydligt mervärde, säger Thomas Dahlstedt, grundare och ägare av Nordrest.

Stockholms universitets studentkår ser nu fram emot att fokusera på caféverksamheten i Studenthuset på Campus Frescati i Stockholm, i och med att studentkåren fortsätter att driva café i egen regi där.

– Vi har med Nordrest funnit den bästa lösningen för studenter runt om i landet där Högskolerestauranger finns. Nordrest är en stabil ägare med höga ambitioner och ett brett utbud. För studenter vid Stockholms universitet innebär det dessutom att de nu får en ny studentdriven mötesplats i hjärtat av Campus Frescati, säger Nils Bergmark, ordförande för Stockholms universitets studentkår.

Nordrest AB arbetar framgångsrikt och aktivt med att erbjuda en mer hållbar restauranglösning. Företaget lägger kraft på att till exempel minska koldioxid (C02) genom ökad vegetarisk kost och mindre, men bättre, användning av kött som till exempel viltkött i köttbullar. Andra förbättringsåtgärder är att alla gäster väger sin mat och betalar för vad de lägger upp på tallriken, vilket har minskat matsvinnet i Nordrests restauranger med 80 procent.

– Vi ser stor potential i Högskolerestauranger AB och har en spännande tid framför oss när vi ska möta personalen och utveckla utbudet. Våra grundvärderingar är tillgänglighet, glädje och passion, vilket studenterna kommer att upptäcka när vi tar över den 28 juni, avslutar Thomas Dahlstedt.

Om Nordrest
Nordrest är ett renodlat restaurangföretag som grundades 2013 av Thomas Dahlstedt, som har lång erfarenhet från chefspositioner inom de största nordeuropeiska måltidsleverantörerna. Nordrest har idag cirka 500 anställda och omsatte 2018 cirka 500 MSEK. Nordrest målsättning är att ge Sverige bättre måltidsupplevelser genom intressanta koncept och affärsmodeller. Verksamheten består av restaurang- och cafédrift åt företag, sjukhus, skolor och äldreomsorg.

Nordrest driver bland annat verksamheter åt SVT, Region Gävleborg, Vattenfall och Academia, ett antal restauranger i Storstockholm och Göteborg tillsammans med krögaren Pontus Frithiof samt fyra Pokeburgerrestauranger och Pinchos Stockholm City.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Köparen: Thomas Dahlstedt
thomas@nordrest.se

070-753 7530

Säljare: Nils Bergmark
nils.bergmark@sus.su.se

08-674 62 43

Dela artikel:

Skicka feedback

Här kan ni skicka feedback kring er restaurangupplevelse, ris som ros! Vårt mål varje dag är att erbjuda dig en schysst måltidsupplevelse!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Kontakta oss

Delaktighet, öppenhet och transparens är frågor som ligger oss varmt om hjärtat. Särskilt när det gäller hållbarhet. Hör gärna av er med synpunkter och åsikter kring hur vi kan bli ännu bättre i vårt hållbarhetsarbete.

Beställ cateringmeny

Beställ catering till din verksamhet genom att fylla i uppgifterna i formuläret nedan.