Innovation

Dela:

Innovation

Är hybridlösningar ett sätt att kunna minska vår klimatpåverkan?

Vi vet att ungefär 75 % av Nordrest klimatpåverkan kommer från produktionen av den mat och dryck vi serverar. Samtidigt ser vi att det är svårt att få fler att välja det växtbaserade alternativet på menyn, även om det ökar. Vi har därför startat ett projekt tillsammans med Nordisk Råvara och Protos för att se om vi kan hitta en svenskproducerad, ekologisk hybridfärs gjord på både nötkött, quinoa och gråärta.

Vi har utsett några av våra engagerade matlagare som testpiloter. Förutom rätternas klimatavtryck mäter vi näringsvärdet, personalens upplevelse med att arbeta ed produkten och gästernas nöjdhet med bl.a. smak och konsistens? Vi ser med spänning fram emot resultatet!

Mer hållbarhet

Skicka feedback

Här kan ni skicka feedback kring er restaurangupplevelse, ris som ros! Vårt mål varje dag är att erbjuda dig en schysst måltidsupplevelse!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Kontakta oss

Delaktighet, öppenhet och transparens är frågor som ligger oss varmt om hjärtat. Särskilt när det gäller hållbarhet. Hör gärna av er med synpunkter och åsikter kring hur vi kan bli ännu bättre i vårt hållbarhetsarbete.

Beställ cateringmeny

Beställ catering till din verksamhet genom att fylla i uppgifterna i formuläret nedan.