”Här längtar man verkligen efter jobbet när man har varit ledig”

Dela:

Intervju med Lotta Flemming, kallskänka på Restaurang Seaside i Karlskrona

På Seaside i Karlskrona jobbar eldsjälen och glädjespridaren Lotta Flemming som kallskänka. Hon och hennes team är på plats från klockan 6.30 varje dag. Tillsammans med kocken Hamza och enhetschefen Thomas sprider de glädje bland gäster, genom god mat och nybakat bröd varje dag. Lotta har jobbat på restaurangen sedan februari, när Nordrest tog över verksamheten från en annan aktör.

“Folk visste inte om att de fick komma och äta hos oss, så jag ringde den lokala tidningen som kom och skrev ett reportage. Sen sprang jag med flyers och delade ut till lokalbefolkningen i Karlskrona. Jag är väldigt serviceminded och bjuder mycket på mig själv.”

Lottas insatser gav resultat, och idag serverar de omkring 120 brickluncher till sina gäster. Nu i december serverar de julbord, och framöver planerar de After Work-aktiviteter med musikquiz och dryck.

“Det är god stämning och god mat, alla gäster är nöjda och glada, vi får ofta höra att vi har väldigt bra service. Glassmaskinen är såklart också väldigt populär”, skrattar hon.

Det är inte bara den lokala marknadsföringen som Lotta har tagit tag i. Hon har också stort fokus på salladsbuffén.

“Man äter med ögat. Maten ska vara både god och trevlig att se på. Sen bakar Thomas färskt bröd varje dag. Ibland önskar sig gästerna specifika rätter, då fixar vi såklart det också. Det är gratis träning med benböj varje dag. Jag hjälper gärna till överallt, en dag kan jag rulla köttbullar och andra dagar gör jag något annat.”, säger hon. 

Stämningen är härlig

Hon beskriver teamet på Seaside som en liten familj. 

“Vi skrattar ofta så att vi gråter, stämningen är härlig. Jag har jobbat många år på olika ställen, men här längtar man verkligen efter jobbet när man har varit ledig.” 

Tidigare har hon jobbat på olika typer av restauranger i Stockholm.

“Det är bara rutinerna som skiljer sig på alla ställen, servicen är alltid det som är huvudfokus”, säger hon.

Faktaruta

Bor själv med sin Boxer i Karlskrona
Älskar fisk och husmanskost

Vill du bli en del av Nordrest? Sök en av våra lediga tjänster här

Dela artikel:

Skicka feedback

Här kan ni skicka feedback kring er restaurangupplevelse, ris som ros! Vårt mål varje dag är att erbjuda dig en schysst måltidsupplevelse!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Kontakta oss

Delaktighet, öppenhet och transparens är frågor som ligger oss varmt om hjärtat. Särskilt när det gäller hållbarhet. Hör gärna av er med synpunkter och åsikter kring hur vi kan bli ännu bättre i vårt hållbarhetsarbete.

Beställ cateringmeny

Beställ catering till din verksamhet genom att fylla i uppgifterna i formuläret nedan.