Från noll till nära två miljarder i omsättning

Dela:

Pressmeddelande 23.10.2023

Nordrest, en uppstickare inom restaurangbranschen, har under sin miljardresa framgångsrikt omdefinierat branschen. Denna framgång återspeglar Nordrest förmåga att kombinera entreprenörskap med systematisering, behålla ett personligt engagemang i sina affärsrelationer och fortsätta sin resa mot framgång med ambitiösa mål i sikte.

Resan från noll till nära två miljarder i omsättning
För nio år sedan påbörjade Nordrest sin resa med ett tydligt mål – att omforma lunchutbudet på företagsrestauranger och erbjuda en bättre måltidsupplevelse. Genom expansion och förvärv har de framgångsrikt växt och omsätter idag nära två miljarder kronor.

– Vår mission att erbjuda en schysstare måltidsupplevelse har varit den drivande kraften bakom vår snabba tillväxt och de förvärv vi gjort. Vi ville förändra marknaden – och det går inte att få genomslag om man inte har volym, berättar Thomas Dahlstedt.

Nyckeln till Nordrests framgång har varit förmågan att balansera entreprenörskap med systematisering. De har behållit en stark styrning samtidigt som de har gett sina medarbetare frihet att utöva kreativitet och ansvar. Detta har möjliggjort tillväxt och förvärv av nya verksamheter, samtidigt som Nordrest har behållit sin unika företagskultur.

– Vi på Nordrest är modiga entreprenörer med likasinnade medarbetare och nöjda kunder. Oavsett hur stora vi blir så ser vi till att behålla vår företagskultur och det personliga engagemanget gentemot kunder och medarbetare, säger Michael Bühring, VD på Nordrest.

Den bakomliggande motivationen för ny varumärkesidentitet
Nordrests nyligen genomförda omprofilering syftar till att göra företaget mer igenkännbart och samla de förvärvade företagen under Nordrests paraply.

– Det handlar inte bara om en visuell förändring. Omprofileringen återspeglar också företagets framåtriktade inställning och vision framåt, säger Thomas Dahlstedt.

Framtiden för Nordrest
Nordrest ser ljust på framtiden med betydande satsningar på Arlanda, som nyöppningar av La GirafePocket Bar & Bistro samt flera caféverksamheter. De förvärvade även Dinners, restaurangerna längs vägen och strävar efter att maximera investeringarna och öka synligheten för Nordrest.

– Vi blickar framåt med ambitiösa visioner för vår verksamhet. Genom åren har vi kontinuerligt visat en stark tillväxt kopplad till god lönsamhet vilket ger oss förtroende inför framtida utmaningar och möjligheter. Tack vare vår bevisade förmåga att växa och anpassa oss ser vi potential i att ytterligare utvidga vår verksamhet till nya marknader. Vi har som vision att bredda vår närvaro i fler länder och ytterligare stärka vår finansiella ställning för att säkerställa företagets långsiktiga stabilitet och växtkapacitet, säger Michael Bühring.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Michael Bühring, VD Nordrest

Dela artikel:

Skicka feedback

Här kan ni skicka feedback kring er restaurangupplevelse, ris som ros! Vårt mål varje dag är att erbjuda dig en schysst måltidsupplevelse!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Kontakta oss

Delaktighet, öppenhet och transparens är frågor som ligger oss varmt om hjärtat. Särskilt när det gäller hållbarhet. Hör gärna av er med synpunkter och åsikter kring hur vi kan bli ännu bättre i vårt hållbarhetsarbete.

Beställ cateringmeny

Beställ catering till din verksamhet genom att fylla i uppgifterna i formuläret nedan.