Ekonomisk Hållbarhet

Dela:

Att beräkna en ljusare framtid

Hållbar utveckling har många delar. För oss på Nordrest är en del vårt klimatbokslut där vi kan följa våra mål utifrån både ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet. Det innebär bland annat att minska matsvinn, effektivisera transporter och klimatberäkna måltider.
Våra mål är satta utifrån FN:s globala mål, vi har fokuserat på områdena nedan:

Inköp

Genom att minimera antalet leverantörer och därigenom antalet transporter minskar vi utsläppen av koldioxid. Vi arbetar med centralt upphandlade leverantörer som förbinder sig att följa vår uppförandekod.

  • Vi väljer el märkt med Bra Miljöval
  • Vi väljer miljömärkta kemikalier och rengöringsmedel
  • Vi undviker produkter med palmolja så långt det är möjligt
  • Vi väljer endast MSC-märkt fisk
  • Vi köper endast ägg från frigående höns och strävar mot att även ägg i sammansatta produkter ska komma från
    frigående höns.

Nordrest Ägg från Frigående Höns

Matsvinn

Vi ska minska mängden matsvinn med 10 % per år fram till 2030 då matsvinnet från våra verksamheter ska ha halverats.

Vi arbetar för att nå vårt mål genom följande åtgärder:

Utveckla menyplanering och inköp

  • Bra rutiner för förvaring
  • Använda hela råvaran
  • Hitta nya användningsområden och ta vara på rester
  • Följa upp antalet gäster och producera därefter
  • Erbjuda olika storlekar på portion, betala efter vikt
  • Kommunicera matsvinn på ett kreativt och utbildande sätt • Det ska vara lätt att göra rätt!

Kvalitetspolicy

En måltid som smakar gott är för oss schysst hela vägen, och vi hoppas du ska känna det oavsett var du stöter på oss i livet och vardagen. Genom att servera en god måltid med säkra, ärliga och näringsriktiga råvaror som är trovärdiga för våra kunder, leverantörer och medarbetare försöker vi leverera vad vi lovar, varje dag.

Vi har en miljö och service som andas våra värderingar – tillgänglighet, glädje och att överraska positivt. För oss kan det betyda små saker som stammiserbjudanden, eller att bjuda på ett extra leende. Dessutom vill vi ständigt bli bättre, och jobbar med en öppen dialog med både kunder och internt för att utveckla vårt erbjudande och hålla oss aktuella, spännande och alltid välkomnande.

Mer hållbarhet

Mål 8: anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt

Mål 12: hållbar konsumtion och produktion

Mål 13: bekämpa klimatförändringarna

Mål 14: hav och marina resurser

Mål 15: ekosystem och biologisk mångfald

Skicka feedback

Här kan ni skicka feedback kring er restaurangupplevelse, ris som ros! Vårt mål varje dag är att erbjuda dig en schysst måltidsupplevelse!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Kontakta oss

Delaktighet, öppenhet och transparens är frågor som ligger oss varmt om hjärtat. Särskilt när det gäller hållbarhet. Hör gärna av er med synpunkter och åsikter kring hur vi kan bli ännu bättre i vårt hållbarhetsarbete.

Beställ cateringmeny

Beställ catering till din verksamhet genom att fylla i uppgifterna i formuläret nedan.