Bistro Naturhistoriska

Varmt välkommen in till oss, vi serverar allt från smörgåsar, fika gott kaffe och välsmakande lunch på vardagar och helger.

Lunch v. 45

Måndag

Kumminbakad spetskål med rödbetshummus och varm matvetesallad
Ångad koljafilé med ägg- och persiljesås samt kokt potatis
Boeuf Bourguignon med champinjoner, smålök och potatispuré

Tisdag

Höstärtsbiff med vitlöksyoghurt, guacamole, salsa och pitabröd
Rödpestobakad fiskfilé med kumminstuvade savoykål
Pytt i panna med stekt ägg och legymskivade rödbetor

Onsdag

Zucchini piccata med tomatsås serveras med fetaost och tomatsallad
Pankopanerad kolja med Dansk remoulade och grönsaksris
Örtbakad fläskkarré med rödvinssky och potatisgratäng

Torsdag

Broccoli- och ädelostcrèpes med tomatsallad
Wallenbergare med skirat smör, gröna ärtor, lingon och potatispuré
Ärtsoppa med pannkakor, sylt och grädde

Fredag

Friterad pumpa med ajvar yoghurt, solrosfrön ock svartkål
Vinångad fisk med pepparrot och lax serveras med vitvinsås och potatis
Slottstek med gräddsås, gele, pressgurka och potatis
Fråga personal om allergier

Fråga Personal om allergier

I lunchpriset på 135 kr ingår en förrättssoppa, tre varmrätter att välja mellan och en stor, fräsch salladsbuffé. Proteinet serveras direkt på tallriken, medan du själv plockar dina favorittillbehör från buffén. Efter maten kan du njuta av sötsaker till kaffet. Om du använder vårt lojalitetskort blir lunchpriset endast 115 kr.

Lunch v. 46

Måndag

Vegetarisk lasagne med tomatsås och ruccola (G/L)
Viltskavsgryta med höstsvamp, lingon och potatispuré (L)
Vinångad kolja med vitvinssås, räkor, spenat och kokt potatis (L)

Tisdag

Kumminbakad rotselleri med hummus och taboulli (L)
Kryddstekt kotlettrad med rostade rotfrukter, kantarellsås och färska örter (L)
Stekt strömmingsflundra med skirat smör och potatispuré (G/L)

Onsdag

Stekt polenta med tomatsås, haricots verts och parmesanpotatis ( G/L)
Lammfärsbiff med tomatsky och fetaostcrème.Serveras med couscous sallad ( G/L)
Tapnadebakad fiskfilé med krispig fänkålssallad och krämig örtpasta (G/L)

Torsdag

Nudelwok med röd curry, friterad tofu, chilli och sesamfrö ( G )
Citrusöverbakad lax med romsås och dillslungad potatis ( G/L)
Ärtsoppa med pannkakor, sylt och grädde ( G/L)

Fredag

Zucchinifritata med paprikacrème, fetaost och tomatsallad ( L)
Pljeskavica med ajvar, gräddfil, rå lök och råstekt potatis ( L )
Bakad dagens fångst med brynt smör, räkor, ägg, pepparrot och delikatess potatis ( L )
Fråga personal om allergier

Alltid på
Bistro Naturhistoriska

Pasta Bolognese 

med hyvlad parmesan

Barn / Vuxen

82kr / 129kr

Köttbullar & potatispuré 

med gräddsås, rårörda lingon och pressgurka

82kr / 139kr

Barnpannkaka eller våffla 

med (valfria) grädde, jordgubbssylt, kolasås, 
chokladsås, bärsås, marshmallows och strössel x 3

82kr / 129kr

Vuxen våffla 

med varmrökt lax, avokado röra, el getost och rödbeta

139kr

Serveras mellan 11:00 – 15:30, Tis – Sön.

Helgmeny

Kryddbakad gårdskyckling

med parmesancremé och julliene

Barn / Vuxen

82kr / 149kr

Indisk lins- och blomkålsgryta

med chili, kokosmjölk och ris

82kr / 149kr

Serveras mellan 11:00 – 14:00, Lör – Sön.

“Vi sprider matglädje genom hela livet, från allra första stund till ålderns höst”

Michael Bühring, VD

Nordrest - Michael Bühring

Öppettider och kontakt

Öppettider:

Dagens lunch serveras 11:00-14:00 (Mån – Fre)

Alltid på Naturhistoriska serveras 11:00 – 15:30 (Tis – Sön)

Kaféet serveras 11:00-16:30 (Tis – Fre) & 10:00-17:00 (Lör – Sön)

Under lov har vi även öppet på måndagar!

Kontakt:

Skicka feedback

Här kan ni skicka feedback kring er restaurangupplevelse, ris som ros! Vårt mål varje dag är att erbjuda dig en schysst måltidsupplevelse!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Kontakta oss

Delaktighet, öppenhet och transparens är frågor som ligger oss varmt om hjärtat. Särskilt när det gäller hållbarhet. Hör gärna av er med synpunkter och åsikter kring hur vi kan bli ännu bättre i vårt hållbarhetsarbete.

Beställ cateringmeny

Beställ catering till din verksamhet genom att fylla i uppgifterna i formuläret nedan.